Det nye Paradigme

Når jeg hører folk tale om det nye Paradigme, får jeg tit lyst til at spørge, hvad det er de mener. Mange taler om det, som om det betyder noget bestemt. Hvis man ikke ved hvad der menes, er  det nemt at blive duperet over de mange fine meninger og overbevisninger, der kastes rundt i forsøget på at mystificere noget, som egentlig er og burde være almindelig sund fornuft.

Det nye er nok mest af alt, at flere og flere er ved at blive opmærksomme på, at de altid har er et valg. Vi kan tage det valg mere eller mindre bevidst.

…det valg, der er tale om, er et valg mellem to virkeligheder eller paradigmer:

De to virkelighedsopfattelser, paradigmer, der er tale om er: barnets virkelighed og den voksnes virkelighed. Problemet nu og før, er at barnet er underlagt denne virkelighed af hensyn til overlevelse og udvikling af bevidstheden og livet.

Den voksne har mulighed for at udvikle en bevidsthed om at tage personligt ansvar for sit liv i tanke, ord og handling, med krop, sind og ånd.

Dette personlige ansvar er ikke en selvfølge. Heller ikke for den voksne. Det kræver en udvikling, der i vores samfund er blevet forsømt og glemt.  Når der i dag tales så meget om det nye paradigme, skyldes det i høj grad de samfundsmæssige udfordringer, der udspringer af de forstyrrende virkelighedsopfattelser, der opstår af, at vi sammenblander barnets virkelighed, også ofte fremstillet, som et offer, og så det stigende behov for, at vi tager et fælles medansvar.

Ansvar er en handling. Ikke noget vi kan gå og slå hinanden oven i hovedet med i en argumentation. Ansvar er den handling der får dit umødte behov mødt.

2 thoughts on “Det nye Paradigme

 1. Hei, jeg er en norsk mann på 51 år, som har veldig lyst til å prøve svedehytte og healing. Er dette mulig å kombinere? Og når planlegger du neste gang? Er det nødt til å være mange mennesker med for at du vil gjøre dette? Og hva koster det?

  Mvh
  Kjell-Erik Ruud

  1. Kære Kjell-Erik Ruud,

   Det er meget vel muligt at kombinere, da svedehytten er præcis dette. Traditionelt har svedehytten haft flere funktioner og overlapper tre af vore kendte institutioner: Hospital, Universitet og Kirke.
   Man behøver ikke at være mange, men da det er omstændeligt og kræver lidt ressourcer, er det nogle gange en fordel at være flere til at dele udgiften.

   Ønsker du en personlig ceremoni kan du sende mig en forespørgsel og dit forslag til en donation. Jeg vil derefter give dig anvisning til, hvordan du kommer videre.

   Din donation dækker min tid, brænde, diverse røgelse og evt. materialer, kørsel, en person til at være ildpasser m.m.
   Det tager det meste af en dag at forberede din personlige healing ceremoni, dertil kommmer den tid der går med at forberede dig.
   Fortæl mig hvad du har på hjerte og så finder vi ud af hvad der passer til din situation.

   Hjertelige hilsner

   Stimanden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *